JEGYVÁSÁRLÁS
Napfényes Fesztivál logó
Gyermekprogramok2022-05-03T13:46:10+02:00

Érdemes elhozni a Napfényes Fesztiválra az egész családot: az apróságokat és nagyobb gyerekeket, sőt a nagyszülőket is. Reggeltől estig tucatnyi színes program vár minden korosztályt!

Minden gyermekprogram ingyenes, a fesztivál belépőjegyén felül nem kell értük külön fizetni (így például a szervező által biztosított kézműves foglalkozásokért sem)!

Videó a gyermekprogramokról

A gyermekek számára külön színpadon biztosítunk tartalmas és szórakoztató programot, így érdemes elhozni a család fiatalabb tagjait is a rendezvényre!

A színpadi műsorokon kívül a szabadtéren rengeteg egyéb programot is találunk gyermekek számára a kézműves foglalkozásoktól a népi játszótéren át az akadálypályáig. A részleteket megtalálja itt: szabadidős programok.

Videó a gyermekprogramokról

Papito

Meglepetésprogram!

Papito, az argentin származású utcai bohóc a szabadtéren fog egyszer csak felbukkanni, hogy egyedülálló játékosságával és örömteliségével egy friss és szórakoztató műsorszámot mutasson be, nem csak gyerekeknek!

Gyermekváros

Várunk egész nap!

Játék, felfedezés, alkotás, mese – ez aztán a gyerekparadicsom! A fesztivál gyermekek számára fenntartott zöldövezeti részén az ifjoncok kalandozhatnak az élményparkban, szebbnél szebb apróságokat alkothatnak a kézműves sarokban és bábos mesejáték részesei is lehetnek!

Kovácsovics Fruzsina és zenekara

11:30 - Gyermekszínpad

A bennünket körülvevő világ apró csodáiról énekel gyerekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek a Csillag születik felfedezettje, a varázslatos hangú óvónő, akit Mosolylányként is ismer az ország.

Varázs Tamás bűvészműsora

10:30 - Gyermekszínpad

Elindulunk „Seholszigetre” felkutatni az elásott kincset, a világ leges-legnagyobb gyémántját. A mi utunk titkokon és varázslatokon keresztül vezet a kincses térképhez, és aki segít nekem megtalálni, az ajándékot kap.

Görömbő Kompánia: Mesébe szőtt tánc, táncba szőtt mese

12:30 - Gyerkmekszínpad

Több mint tíz éve járja az országot társulatunk, a Görömbő Kompánia. Fellépéseink ötvenperces, interaktív, zenés-táncos játékok, amelyeket egy aktualitásból vagy szabadon választott alaptémából kerekítünk mesévé olyan szereplőkkel, akiket közönség soraiból választ a mesemondó.

Tündérkert Bábcsoport és a Törpemuzsika zenekar

09:30 - Gyermekszínpad

Egy zenész apuka és bábkészítő anyuka együttműködéséből született a kezdeményezés, hogy egy három részből álló műsort hozzanak létre, amely táplálja a gyermekek testi, lelki, szellemi fejlődését egyaránt. A mese táplálék a szellemnek, a zene táplálék a léleknek, az alkotás táplálék a testnek.

Imprósarok

Várunk egész nap!

A nap folyamán többször lehetőség nyílik közös játékra kis csoportban az improvizációs technikák segítségével. A felszabadult tréning során megismerkedhetsz az improvizáció három alapértékével: egymásra figyelés – elfogadás – jelenlét.

Társasjátéksarok

Várunk egész nap!

Már az ókorban is felismerték, hogy a játék kulcsfontosságú szerepet tölt be az ember eletében és számos lehetőséget ad arra, hogy egy közös élményen keresztül jobban megismerjük társainkat és önmagunkat.

Környezetvédelmi sátor

Várunk egész nap!

Készíts saját parfümöt, ültess fűszereket, tudd meg, hogyan komposztálhatsz beltérben is, használd újra a csomagolóanyagokat! Kerülj beljebb, kerülj összhangba a természettel!

Festősarok

Várunk egész nap!

A festősarokban az idén is az alkotásé a főszerep. „Legyél Te is művész!” – a kisebbeket és a nagyobbakat is szeretettel várjuk festeni!

Zsonglőrsátor

Várunk egész nap!

A sátorban szabadon kölcsönözhető és kipróbálható számos zsonglőreszköz: virágbot, diabolo, labdák, buzogányok, meteor/poi, kontaktlabda, tányérforgatás. Az oktatók segítenek a trükkök tanulásában és az alapok elsajátításában.

NapMűhely kézműves sarok

Várunk egész nap!

Próbáld ki magad különféle kézműves technikákban, készítsd el egyedi ajándékod! A nap során különféle foglalkozások várnak, például selyemképfestés, kalligráfia, gyapjúkép-készítés, szappankőfaragás. Szeretettel várunk minden alkotni vágyót!