JEGYVÁSÁRLÁS
Napfényes Fesztivál logó
Gyermekprogramok2022-05-03T13:46:10+02:00

Érdemes elhozni a Napfényes Fesztiválra az egész családot: az apróságokat és nagyobb gyerekeket, sőt a nagyszülőket is. Reggeltől estig tucatnyi színes program vár minden korosztályt!

Minden gyermekprogram ingyenes, a fesztivál belépőjegyén felül nem kell értük külön fizetni (így például a szervező által biztosított kézműves foglalkozásokért sem)!

Videó a gyermekprogramokról

A gyermekek számára külön színpadon biztosítunk tartalmas és szórakoztató programot, így érdemes elhozni a család fiatalabb tagjait is a rendezvényre!

A színpadi műsorokon kívül a szabadtéren rengeteg egyéb programot is találunk gyermekek számára a kézműves foglalkozásoktól a népi játszótéren át az akadálypályáig. A részleteket megtalálja itt: szabadidős programok.

Videó a gyermekprogramokról

Kuttyomfitty társulat

11:30 - Gyermekszínpad

A Kuttyomfitty Társulat fő profilját a gyermekeknek készített műsoraink adják, bár a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezen műsorokat az idősebb korosztály is nagyon kedveli.

Mesefalu

Várunk egész nap!

Játék, felfedezés, alkotás, mese – ez aztán a gyerekparadicsom! A fesztivál gyermekek számára fenntartott zöldövezeti részén az ifjoncok kalandozhatnak az élményparkban, szebbnél szebb apróságokat alkothatnak a kézműves sarokban és bábos mesejáték részesei is lehetnek!

Tündérkert Bábcsoport és a Törpemuzsika zenekar

09:30 - Gyermekszínpad

Egy zenész apuka és bábkészítő anyuka együttműködéséből született a kezdeményezés, hogy egy három részből álló műsort hozzanak létre, amely táplálja a gyermekek testi, lelki, szellemi fejlődését egyaránt. A mese táplálék a szellemnek, a zene táplálék a léleknek, az alkotás táplálék a testnek.

Ametist bábszínház: Mazsola és Tádé

13:00 – Gyermekszínpad

„– Elkergetett a gazda, mert azt mondta, olyan kicsi vagyok, mint egy szem mazsola. És belőlem úgysem lesz soha tisztességes disznó!
– Tudod mit, te Mazsola? Maradj itt nálam! Úgy is mindig egyedül vagyok, s hacsak nem fúj erre a szél egy-egy újságlapot, bizony, sokat unatkozom magamban.”

Katáng együttes: A Héterdő csodái

14:00 - Gyermekszínpad

Mesebeli utazásra hív a Katáng zenekar minden útrakész gyereket és felnőttet! Tartsatok velünk a varázslatos Héterdőbe, ahol a megzenésített versekből szőtt történet során különleges teremtményekkel találkozhattok! Közben megismerkedhettek sajátos, mesevilágot idéző zenénk hangszereivel: a kelta hárfával, az ír furulyákkal, a portugál cincóval, síppal, dobbal, nádi hegedűvel…

Impró- és mutatványos sátor

Minden órában más meglepetés!.

Játék, kaland, móka és meglepetés vár az Impro- és bohóc-sátornál, közvetlenül a zsonglőrsátor mellett. Minden órában más-más mulatság, az óriás-buboréktól a lufihajtogatásig, bohócműsorral és improvizációs játékokkal fűszerezve a Fesztivál amúgy is eseménydús napját.
Részletes programért kattints!

Kőhalmi Ferenc interaktív bűvészműsora – Varázslat és móka

10:30 - Gyermekszínpad

Tizenéves koromtól foglalkoztat ez a gyönyörű mesterség. A Rodolfo dobozokkal kezdtem, majd nagyszerű tanáraim segítettek elsajátítani a bűvészet legkomolyabb fortélyait. Időközben óvodapedagógia szakon szereztem diplomát, és jónéhány évet óvóbácsiként is dolgoztam. A gyerekektől megtanultam gyermeknek maradni!...

Mennyi tévét nézzen a gyerek? – Kerekasztal-beszélgetés a témával kapcsolatos kihívásokról

15:00 - Gyerekszínpad

A gyerekek médiafogyasztásának kérdése - legyen szó televízióról, laptopról vagy okostelefonról - sokszor komoly indulatokat kavar. Mást mond a szülő, a nagyszülő, a pedagógus, a pszichológus, és persze mást mond a gyerek. A kerekasztal-beszélgetés szakértői több szempontból igyekeznek megvilágítani a témát és iránymutatást adni az érintetteknek, érdeklődőknek.

Társasjátéksarok

Várunk egész nap!

Már az ókorban is felismerték, hogy a játék kulcsfontosságú szerepet tölt be az ember eletében és számos lehetőséget ad arra, hogy egy közös élményen keresztül jobban megismerjük társainkat és önmagunkat.

Környezetvédelmi sátor

Várunk egész nap!

Készíts saját parfümöt, ültess fűszereket, tudd meg, hogyan komposztálhatsz beltérben is, használd újra a csomagolóanyagokat! Kerülj beljebb, kerülj összhangba a természettel!

Festősarok

Várunk egész nap!

A festősarokban az idén is az alkotásé a főszerep. „Legyél Te is művész!” – a kisebbeket és a nagyobbakat is szeretettel várjuk festeni!

Zsonglőrsátor

Várunk egész nap!

A sátorban szabadon kölcsönözhető és kipróbálható számos zsonglőreszköz: virágbot, diabolo, labdák, buzogányok, meteor/poi, kontaktlabda, tányérforgatás. Az oktatók segítenek a trükkök tanulásában és az alapok elsajátításában.

NapMűhely kézműves sarok

Várunk egész nap!

Próbáld ki magad különféle kézműves technikákban, készítsd el egyedi ajándékod! A nap során különféle foglalkozások várnak, például selyemképfestés, gyapjúkép-készítés, agyagozás, csipkeverés. Szeretettel várunk minden alkotni vágyót!
Go to Top