A Napfényes Fesztivál a gyerekek fesztiválja is!
Gyermek- és családi programok

Érdemes elhozni a Napfényes Fesztiválra az egész családot:
az apróságokat és a nagyobb gyerekeket, sőt a nagyszülőket is.
Reggeltől estig tucatnyi színes program vár minden korosztályt!

Gyermek- és családi programok

Kalandos kincskeresés kicsiknek és nagyoknak!

Míg a gyerekek a bábelőadáson, a mesék világában, a gyermekzenekarok dalaiban, a bűvész mutatványaiban, alkotás közben vagy épp a meseösvényen tekeregve lelhetnek rá a csodákra, addig a felnőtteknek az előadások, workshopok, természetgyógyászati konzultációk adnak lehetőséget rálépni az önmagukhoz vezető útra, igazi kincseik felfedezésére. Nálunk mindenki megtalálja a saját útját a móka és kacagás világába!

Minden gyermekprogram ingyenes, a fesztivál belépőjegyén felül nem kell értük külön fizetni (így például a szervező által biztosított kézműves foglalkozásokért sem)!

Gyermekszínpad

Nézd meg, kik szórakoztatnak a MOMKult beltéri gyermek színpadán!

Több mint tíz éve járja az országot társulatunk, a Görömbő Kompánia. Fellépéseink ötvenperces, interaktív, zenés-táncos játékok, amelyeket egy aktualitásból vagy szabadon választott alaptémából kerekítünk mesévé olyan szereplőkkel, akiket közönség soraiból választ a mesemondó.

11:30

Töltsétek a szabadban a napot!

A MOMkult kertjében rengeteg színes program vár minden gyerkőcre!
A Napfényes Fesztivál szemléletét hűen tükrözik a gyermekeknek szánt programok is. A Waldorf-pedagógia ihlette foglalkozások varázslatos világában minden gyermek egyedi képességei, kreativitása bontakozhat ki, tiszteletben tartva a kicsik személyiségét. 

Az egészen piciket várjuk Gyermekkuckó sátrunkban és a Kenderkóc népi játszóházban, ahol a kisgyermekek a kenyérkészítés folyamatát játszhatják el az aratástól a kenyérsütésig.

Az ovisoknak és kisiskolásoknak szóló, varázslatos Meseösvényt Waldorf-pedagógusok állítják össze évről-évre.
Mesehallgatás után a gyermekek elindulhatnak a mese helyszíneit felfedezni, ügyességi kalandokat élhetnek át, végül elkészíthetik a meséhez tartozó kincset is!

A szabadtéren vár mindenkit a játszótér, amelynek körhintájára a felnőttek is szívesen felülnek.

Vár minden korosztályt a Kenderkóc népi játszótér, ahol izgalmasabbnál izgalmasabb feladatok várják a kihívásokat kedvelőket:

 • gólyalábazás

 • egyensúlyozó játékok

 • páros és hármas síelés

 • babzsákos játék

 • célbadobós játékok

 • horgászat

 • diógurító

 • mocsárjárás

 • karikaelkapó, botos játék

 • hordólovaglás

 • malacos kirakó

 • asztali malom társasjáték

 • hintaló 

 • bubuc játék

A Tintaló Cirkusz egy szokatlanul kicsi cirkusz, ahol 16-20 gyermek számára van férőhely. És csak gyerekek számára! Ide bizony a szülők nem léphetnek be!
Ők a sátor oldalán elhelyezett lyukakon keresztül kukucskálhatnak, miközben csemetéik közvetlen közelről láthatják a mechanikus bábok 15 perces műsorát.

Két program között ne hagyjátok ki a Napfényes Cukrászda vegán fagyiját!

Gondoltunk a kis- és nagykamaszokra is!

A Napműhely kreatív foglalkozásai az iskolásoknak is szórakoztató programokat kínálnak.
Itt mindenki megismerkedhet a vizesnemezeléssel, szappanfaragással, agyagozással és selyemképfestéssel.

Az iskolás gyerekeket egész nap várja:

A nap egyik fénypontja, Párkányi Kolos világhírű bűvész fellépése a Nagyszínpadon 14:30-kor szintén kihagyhatatlan program a nagyobb gyermekek számára. A zenekedvelő tiniknek ajánljuk László Attila (Nagyszínpad, 16:00) és Oláh Gergő (Nagyszínpad, 11:00) fellépését is.

Napfényes Fesztivál 2024 sztárvendégek

Nézzétek meg az összes kültéri gyerekprogramot!

Szabadtéri gyermek- és családi programok

Ha szeretsz festeni,
vagy még sohasem festettél, akkor várunk szeretettel, hogy megtapasztalhasd a festés örömét!
Képzett Festők segítségével, vagy csak kötetlenül, alkothatsz te is!

egész nap

Minden órában más meglepetés!

Játék, kaland, móka és meglepetés vár az Impro- és bohóc-sátornál, közvetlenül a zsonglőrsátor mellett. Minden órában más-más mulatság, az óriás-buboréktól a lufihajtogatásig, bohócműsorral és improvizációs játékokkal fűszerezve a Fesztivál amúgy is eseménydús napját.
Részletes programért kattints!

egész nap

A környezettudatosság jegyében ötleteket kaphatsz ökológiai lábnyomod csökkentésére, és új ismeretekkel gazdagodhatsz gyógy- és fűszernövényekről.

egész nap

Várjuk szeretettel a gyerekeket a varázslatos Meseösvényre! A Fesztivál csendesebb, zöld részén játékos mesebirodalom várja az odalátogató lurkókat.

egész nap

Próbáld ki magad különféle kézműves technikákban, készítsd el egyedi ajándékod! A nap során különféle foglalkozásokkal és bemutatókkal várunk.

egész nap

Már az ókorban is felismerték, hogy a játék kulcsfontosságú szerepet tölt be az ember eletében és számos lehetőséget ad arra, hogy egy közös élményen keresztül jobban megismerjük társainkat és önmagunkat.

egész nap

A Tintaló Cirkusz egy szokatlanul kicsi cirkusz, ahol 16-20 gyermek számára van férőhely. Ide bizony a szülők nem léphetnek be, ők a sátor oldalán elhelyezett lyukakon keresztül kukucskálhatnak!

10:30 – 12:30 – 14:30 – 16:30

A sátorban szabadon kölcsönözhető és kipróbálható számos zsonglőreszköz: virágbot, diabolo, labdák, buzogányok, meteor/poi, kontaktlabda, tányérforgatás. Az oktatók segítenek a trükkök tanulásában és az alapok elsajátításában.

egész nap

Kisbabával érkezel?!

Kenderkóc lisztes játszó

A Napfényes Fesztivál baba-barát hely.

A szabadtéren a Gyermekkuckó kifejezetten a babákkal és kisgyermekekkel érkezők számára kínál egy csendesebb zugot. Itt találod a pelenkázót is, ahol nyugodt körülmények között frissítheted fel babádat. Bármire szükséged lenne, jelezd nyugodtan a Fesztivál mindenhol jelen lévő szervezőinek!

Napfényes programok mindenkinek

Napfényes Fesztivál előadók 2024

Előadások

A holisztikus szemlélet öt jeles hazai képviselője áll idén is színpadra, hogy az egészséghez, a teljességhez és a lelki egyensúlyhoz vezető út titkaiból osszon meg néhányat – amennyi egy órába belefér – a hallgatósággal.
Napfényes Fesztivál 2024 sztárvendégek

Sztárvendégek, szórakozás

Az előadások között kiváló és népszerű művészek szórakoztatják a közönséget egy széles műfaji spektrumot átfogó műsorfolyammal a tánctól a bűvészeten át a meditatív koncertig.
Napfényes Fesztivál 2024 gyermekprogramok

Gyermek- és családi programok

A fiatalabb korosztályt is bő programválaszték várja: a szabadtér szinte minden szeglete rejt valami felfedeznivalót az apróságok számára az óriásjátékoktól a kézműves foglalkozásokon át a meseösvényig. A gyerekeket reggeltől délután 3 óráig bábszínházzal, bűvészműsorral, gyerekkoncertekkel várjuk az emeleti kupolateremben.

Workshopok

A csoportos foglalkozások lehetőséget adnak, hogy közelebbről megismerkedjünk számos természetgyógyászati, önismereti módszerrel, egészséges ételkészítési technikával, a művészetterápiával vagy éppen a szépségápolás holisztikus megközelítésével.

Természetgyógyászati konzultációk

Az alternatív gyógymódok testi-lelki egészségünk és harmóniánk helyreállításához és megőrzéséhez nyújtanak szelíd, ugyanakkor hatékony segítséget. Szakembereink több mint húszféle módszerrel várják az érdeklődőket egy húszperces bemutató kezelésre, beszélgetésre!
Napfényes Fesztivál 2024 szabadidős programok

Szabadidős programok

A szabadtér a kicsiket és a felnőtteket is várja egy kis kikapcsolódásra, kreatív elfoglaltságra vagy éppen játékos önismereti foglalkozásra!
Napfényes Fesztivál 2024 vásár

Vásár

Több mint 30 kiállítónk a fesztivál témáihoz kapcsolódó színvonalas termékével várja a látogatókat, mint például bioélelmiszerek, natúr- és biokozmetikumok, művészi értékű kézműves tárgyak, öko tisztítószerek, könyvek stb.

A belépőjegy árán felül egyik programért sem kell külön fizetni!

Töltsd leingyenesanyagainkat!

Támogatóink

JEGYÁRAK

Jegytípusok, amivel ingyenes konzultációra vagy workshopra lehet jelentkezni:

5.500 Ft – Teljes árú
3.000 Ft – Nyugdíjas belépőjegy
11.000 Ft – Családi (2 felnőtt + 2 gyerek/diák)

Ezekhez a jegytípusokhoz nem jár az ingyenes időpontfoglalás:
3.000 Ft – Nappali tagozatos diák
1.500 Ft – Gyerek (7-14 éves korig)
1.000 Ft – 72 év felett
Ingyenes – 7 év alatt

Hírlevél feliratkozás
© 2004-2024 Minden jog fenntartva.
Napfényes Élet Alapítvány – segitseg@napfenyes.hu • napfenyes.hu • Telefon: +36 1 311 9999, +36 30 311 9999

Politikamentes rendezvény. A rendezvény nyitva tartását úgy határoztuk meg, hogy lehetővé tegye az önkormányzati és európai parlamenti választásokon való részvételt.