15:00 – Szabadtéri színpad
Előzetes bejelentkezés nem szükséges!

Egészséges növényi ételek gyorsan, finoman! Tanulj profitól! Kovács Zoltán konyhavezető, vegán séftől sajátíthatod el a vegán konyhaművészet alapjait!

Ha az alábbiakból egy vagy több igaz rád, itt a helyed:

  • Vegán vagy, és szeretnél megtanulni új recepteket profi módon elkészítve, kóstolóval egybekötve.
  • Most ismerkedsz a vegán konyhával, és szeretnéd megismerni a fontosabb alapanyagokat, sütés-főzési technikákat, fortélyokat.
  • Étel-intolerancia miatt nem ehetsz például tojást vagy gluténtartalmú ételeket, és vágysz valami igazán finomra.
  • Nem vagy vegán, de nyitott vagy a növényi finomságokra és különben is szeretnéd vendégül látni vegán barátaidat.
  • Szeretsz változatosan főzni.
  • Kikapcsolódásként főzős videókat nézel és összedobsz valamit a konyhában.

Amíg a színpadon elkészülnek a fogások, észre sem vesszük, hogy az új receptek mellé hirtelen megtanultunk legalább 3 új trükköt, megismerkedtünk 4 új alapanyaggal és hallottunk 2 új érvet a növényi étrend mellett.

Egy csipet ide, egy csepp oda, és kész is egy csodás vacsora. A menüben lesz pad thai ázsiai rizstészta, gyros hàzi gyros-fűszerrel és szejtán-alap is –  garantáltan isteni finom lesz!

A főzőshow alatt elkészített ételek

  • PAD THAI – ázsiai rizstészta
  • SZEJTÁN ALAPRECEPT
  • GYROS HÁZI GYROS-FŰSZERREL

A főzőshow végén természetesen mindenki végigkóstolhatja a menüt!

Kovács Zoltán, a Napfényes Étterem séfje:
„Több mint 15 éve tértem át vegán életmódra, és azóta a szervezetemet sokkal természetesebbnek, tisztábbnak, könnyebbnek érzem. Hivatásos szakácsként is kihívást jelentett az áttérés az új alapanyagokra, azok változatos és ízletes elkészítésére. Kitartásomban mély elhatározásom segített és adott erőt a folytonos megújuláshoz, és tudom, hogy eddigi életem egyik legmeghatározóbb, legbölcsebb döntése volt ez a teljes szemléletváltás az életmód és a konyhaművészet terén.
2008. óta irányítom a Napfényes Étterem konyháját, amely folyamatos fejlődésre, változásra ösztönöz.
Munkatársaimmal, barátaimmal azért dolgozunk, hogy minél több emberhez eljusson a vegán szemléletmód, a tiszta növényi táplálkozás előnyei. Igyekszünk úgy elkészíteni az ételeket, hogy azok gasztronómiai élményt is nyújtsanak, emellett egészségesek és táplálóak is legyenek.
Fontos,hogy mindannyian, akik a Napfényes Étteremben dolgozunk, a vegán életmódot követjük, mert hisszük, hogy így válhatunk igazán hitelessé és követendővé a világban.”

Ha kedvet kaptál a főzőcskéhez, iratkozz fel Kovács Zoltán, vegán séf YouTube csatornájára, ahol hétről hétre újabb recepteket próbálhatsz ki!

A 20. Napfényes Fesztivál hivatalos vendéglátója a Napfényes Étterem.

SOK SZERETETTEL ÉS NAPFÉNYES ÍZEKKEL VÁRUNK!

Napfényes Étterem, Cukrászda és Rendezvényterem

További információk: napfenyesetterem.hu