Prof. Dr. Bagdy Emőke

pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus, író, előadó

Előadás megtekintése

Időpont: 13:30, Nagyszínpad

Bagdy Emőke a hazai klinikai pszichológia talán legnépszerűbb előadója. Töretlen lendülettel igyekszik a média minden csatornáján terjeszteni a pszichológiai ismereteket, tanítani és gyógyítani az emberi lelkeket. Munkabírása elképesztő: önálló és társszerzőként több, mint 60 kötetet, emellett tucatnyi hangoskönyvet jelentetett meg. Élőben tartott előadásainak száma meghaladja a 2500-at. Hallgatói jól ismerik derűt sugárzó, ellenállhatatlanul reménykeltő stílusát, amit előadásai védjegyének is tekinthetünk.

Az elmúlt évek nehéz időszakaiban is fáradhatatlanul dolgozott azért, hogy az emberekben fenntartsa a reményt és a kitartást, segítse őket a nehézségek leküzdésében és a krízisekből való kilábalásban. Így fogalmaz: „A legnagyobb krízisek idején olyan a helyzet, mintha körbe lennénk véve fallal, de ne felejtsük el, hogy felfelé még ilyenkor is elindulhatunk, mintegy fölemelkedhetünk az adott helyzetből.” Leonardo da Vincit idézve hangsúlyozza, hogy az emberek egymást segítve hihetetlen eredmények elérésére képesek, hiszen két oszlop sok terhet elbír, de összefogva, boltívet alkotva minden terhet elbírnak.

„Hihetetlenül örülök, hogy ebben a konzumizálódó világban, ahol annyira kevéssé tudtunk már egymásra figyelni, most az együttérzés és a közös szorult helyzet kinyitotta a genuin altruizmust, a belső késztetést, hogy segíts a másikon, menj oda, akadályozd meg, hogy valami az életét veszélyeztesse. Nem találkoztunk korábban ilyen nagyon gazdag spektrumú nekibuzdulással a segítés területein. Én ennek azért is örülök, mert aki segít, annak az immunrendszere megerősödik és a szervezete pozitív hormonokat termel, tehát van egy ilyen önjutalmazó funkciója a segítésnek.”

További információk: Bagdy Emőke facebook oldala