Bóna László

Bóna László

[fusion_imageframe image_id=”11410|full”]https://festival.napfenyes.hu/wp-content/uploads/2022/03/napfenyes-fesztival-bona-laszlo-portre.jpg[/fusion_imageframe]

Bóna László

író, előadó, homeopátiás tanácsadó, tanár és rendező

2022-es előadásának címe: 
„Józan ész vagy szenvedély?”

[fusion_youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=I-quXUhFwig” /][fusion_youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=I-quXUhFwig” /]

Ajánló

„Peti áll a ház előtt, szíve jobbra húzza őt/Balra van az iskola, esze súgja: menj oda!” – Amióta az ember az eszét tudja, szembe állítják neki az eszét és a szívét. Ahogy Demjén Ferenc örökzöld slágerében is visszhangzik a téma. Ne hagyd, hogy komoly döntéseidben elsodorjanak a szenvedélyek! – mondják. De azt is mondják, hogy jól csak a szívére hallgatva dönt az ember. Szembe állítják nekünk az értelmet és érzelmet – az elme csak illúzió, csak játszik velünk – mondják ugyanúgy, mint azt is, hogy az érzelmek könnyen becsapnak minket, és hogy jól csak a szívével lát az ember, vagy hogy hallgassunk a józan eszünkre. Akkor most hogy van ez? Valóban szemben állnak ezek egymással? És ha nem, akkor hogyan nem?

Az előadóról

A homeopátia egyik legelhivatottabb hazai kutatója és népszerűsítője, a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság alapító elnöke, mintegy 20 homeopátiás szakkönyv szerzője. A homeopátia számára nemcsak a gyógyítást jelenti, hanem az élet egészére alkalmazható filozófiát is egyben.

„[…] a homeopátia működése ez: egymást ráhangolni az egymásban lévő hasonlóságra. Mert, ha ráhangolódtunk az egymásban lévő hasonlóra, csak akkor fogjuk meglátni és megismerni – vagy mondhatnám megszeretni – a másikban a másfélét. Ez a homeopátia rendje, ami nem más, mint a szeretetnek egy törvényszerűsége.”

Minden érdekli, ami a művészetben, színházban, pedagógiában, gyógyításban alternatívát képvisel. A művészetben ez kezdetben az underground színházat, később a kortárs cirkuszt, majd az improvizációs, playback színházat jelentette. Számos szépirodalmi esszékötet szerzője, emellett több évtizede Waldorf óvodapedagógiát tanít.

Forrás és további információk: bonalaszlo.hu

További programjaink

Nyitvatartás

A rendezvényterem a rendezvény kezdete előtt fél órával nyit.

Elővétel

Kérjük, időben vegye meg a jegyét, mert a férőhelyek száma korlátozott!

Jegyek

Jegyek a Napfényes Étteremben elővételben és telefonos foglalással is kaphatók (+36 20 311 0313).

Foglalás

A foglalástól számított három napon túl az át nem vett jegyeket értékesítjük!

Vendéglátás

A helyszínen vendégeinket frissítőkkel, szendvicsekkel és süteményekkel várjuk!

14+

Rendezvényeink 14 éves kor felett látogathatóak, kivéve a gyermekprogramokat.

Füst- és alkoholmentes

Az étterem és a rendezvényterem területe füst és alkoholmentes.
A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

Napfényes programok mindenkinek

Napfényes Fesztivál előadók 2024

Előadások

A holisztikus szemlélet öt jeles hazai képviselője áll idén is színpadra, hogy az egészséghez, a teljességhez és a lelki egyensúlyhoz vezető út titkaiból osszon meg néhányat – amennyi egy órába belefér – a hallgatósággal.
Napfényes Fesztivál 2024 sztárvendégek

Sztárvendégek, szórakozás

Az előadások között kiváló és népszerű művészek szórakoztatják a közönséget egy széles műfaji spektrumot átfogó műsorfolyammal a tánctól a bűvészeten át a meditatív koncertig.
Napfényes Fesztivál 2024 gyermekprogramok

Gyermek- és családi programok

A fiatalabb korosztályt is bő programválaszték várja: a szabadtér szinte minden szeglete rejt valami felfedeznivalót az apróságok számára az óriásjátékoktól a kézműves foglalkozásokon át a meseösvényig. A gyerekeket reggeltől délután 3 óráig bábszínházzal, bűvészműsorral, gyerekkoncertekkel várjuk az emeleti kupolateremben.

Workshopok

A csoportos foglalkozások lehetőséget adnak, hogy közelebbről megismerkedjünk számos természetgyógyászati, önismereti módszerrel, egészséges ételkészítési technikával, a művészetterápiával vagy éppen a szépségápolás holisztikus megközelítésével.

Természetgyógyászati konzultációk

Az alternatív gyógymódok testi-lelki egészségünk és harmóniánk helyreállításához és megőrzéséhez nyújtanak szelíd, ugyanakkor hatékony segítséget. Szakembereink több mint húszféle módszerrel várják az érdeklődőket egy húszperces bemutató kezelésre, beszélgetésre!
Napfényes Fesztivál 2024 szabadidős programok

Szabadidős programok

A szabadtér a kicsiket és a felnőtteket is várja egy kis kikapcsolódásra, kreatív elfoglaltságra vagy éppen játékos önismereti foglalkozásra!
Napfényes Fesztivál 2024 vásár

Vásár

Több mint 30 kiállítónk a fesztivál témáihoz kapcsolódó színvonalas termékével várja a látogatókat, mint például bioélelmiszerek, natúr- és biokozmetikumok, művészi értékű kézműves tárgyak, öko tisztítószerek, könyvek stb.

A belépőjegy árán felül egyik programért sem kell külön fizetni!

Töltsd leingyenesanyagainkat!

Támogatóink

JEGYÁRAK

Jegytípusok, amivel ingyenes konzultációra vagy workshopra lehet jelentkezni:

5.500 Ft – Teljes árú
3.000 Ft – Nyugdíjas belépőjegy
11.000 Ft – Családi (2 felnőtt + 2 gyerek/diák)

Ezekhez a jegytípusokhoz nem jár az ingyenes időpontfoglalás:
3.000 Ft – Nappali tagozatos diák
1.500 Ft – Gyerek (7-14 éves korig)
1.000 Ft – 72 év felett
Ingyenes – 7 év alatt

Hírlevél feliratkozás
© 2004-2024 Minden jog fenntartva.
Napfényes Élet Alapítvány – segitseg@napfenyes.hu • napfenyes.hu • Telefon: +36 1 311 9999, +36 30 311 9999

Politikamentes rendezvény. A rendezvény nyitva tartását úgy határoztuk meg, hogy lehetővé tegye az önkormányzati és európai parlamenti választásokon való részvételt.