Mondj igent magadra – szeresd önmagad, hogy jobban tudj szeretni másokat!

Hogyan válhatok önmagam ellenségéből önmagam legjobb barátjává?

Belenézni a tükörbe és meglátni magunkat sokszor emberpróbáló érzés: sokan vannak, akik ilyenkor sóhajtanak, lesütik a szemüket vagy minél hamarabb elfordulnak. Az önelfogadás, az önszeretet hiánya alapvetően meghatározza az életminőségünket: kapcsolatainkat, viselkedésünket, döntéseinket, testi-lelki egészségünket.

Mindannyian azzal a hittel érkezünk a világba, hogy méltóak vagyunk a szeretetre, és mi is képesek vagyunk szeretni másokat. Legtöbbünknél azonban előbb vagy utóbb sérül ez a mély meggyőződés, és egyre mélyebbre süllyedünk a túlzott önkritika vagy akár az önutálat mocsarába. Ezek az érzések többnyire gyermekkorunkban vagy sorsunk fontos kapcsolataiban gyökereznek, ahol belénk égett az az érzés, hogy „nem vagyok fontos”. Tudnunk kell, hogy ebből az állapotból is van kiút, ám ehhez elengedhetetlen, hogy valóban „belenézzünk a tükörbe”, szembenézzünk múltunk fájdalmas sérüléseivel.

A megújulás kulcsa, hogy visszataláljunk a velünk született hithez, a valódi szeretet forrásához, és engedjük, hogy betöltsön minket az érzés, hogy „fontos és szerethető vagyok”. Ennek a folyamatnak az első lépése, ha elfogadással és tisztelettel tudok fordulni önmagam felé, ha a tükörbe nézve szeretettel tudom kimondani, hogy „ez vagyok én, itt tartok most”. Ha elindulunk ezen az úton, kialakíthatunk egy olyan életmódot, ami a gondolatok, az érzések és a tettek szintjén is az önszereteten alapul. Minél mélyebb kapcsolatba kerülünk önmagunkkal, annál inkább megérezzük szívünk melegében, hogy milyen szoros szálak fűznek a többi emberhez. Minél inkább képesek vagyunk szeretni és elfogadni önmagunkat, a sorsunkat, annál nagyobb szeretettel tudunk mások felé fordulni.

Bognárné Náhori Zsanett és Csehi István


Ez egy felvételről közreadott workshop lesz, mely a honlapon való regisztrációt követően június 7-én 9 órától lesz elérhető.

 

2020-05-20T10:50:46+02:00
Részletes program
Nyerd meg a belépőjegyed!
 

 
Online jegyvásárlás
Online jegyvásárlás

Értesülj időben a Napfényes Fesztivál előadásairól, programjairól és nyereményjátékairól,
iratkozz fel az e-mailes értesítőnkre!

Értesítést kérek!

Az „Értesítést kérek!” gombra kattintással hozzájárulsz, hogy a megadott elérhetőségeidre a Napfényes Élet Alapítvány tanfolyamait, termékeit és szolgáltatásait népszerűsítő hírleveleket küldjön, illetve hogy a megadott adataidat e célból kezelje. Kijelented, hogy jelen hozzájárulásod visszavonásával és a megadott adataid kezelésével kapcsolatban az Adatkezelési tájékoztatóban írtakat elolvastad és tudomásul vetted.

A Napfényes Fesztivál együttműködő partnerei:

A Napfényes Fesztivál támogatói
Napfényes Fesztivál Menü