Kövi Szabolcs fuvolaművész

Kövi Szabolcs

fuvolaművész

„A lelkiséget (spiritualitást) át kívántam menteni a klasszikus zenéből, amelynek számomra az üzenete: szívből játszani, érzésből zenélni. Mindenféle korábbi zenei hagyományban, leszámítva az utóbbi 150 évet nyugaton, az Isten-keresés, az ember-Isten kapcsolat meghatározása volt a fő téma a zenében. Ezt akarom folytatni, mert ez érdekel. Keresem a kérdésekre a válaszokat, igaz, mindig újabb kérdéseket találok.

A harmónia, a lelki béke szerintem az Isten-keresés első lépcsőfoka. Az ezt sugalmazó zenének nagy haszna lehet egy olyan világban, amikor az embereknek egyre kevesebb idejük jut a lelkükkel törődni, a belső történéseikre odafigyelni. A világzenei elemeket a sokféle egzotikus fúvós hangszerrel viszem a zenémbe, illetve újabban az eredeti, egzotikus zenei hangmintákkal is. Szimbolikus jelentése pedig ez: sokféle út létezik a világ minden táján, az ember rendelkezik a szabadsággal választani ezek közül, vagy akár csak megkóstolhatja bármelyiket, hasznosítva az értékes tudást belőlük. A zeném is csak „megkóstolja” a világ népzenéinek hangulatát, nem merül el egyikben sem hosszasan. A legjellemzőbb hangulat a kelta, ez a dallamos zenei világ jelzi a nyugati világhoz tartozásomat.”
(forrás: koviszabolcs.hu, önéletrajz)

Kövi Szabolcs igen termékeny zeneszerző, eddig 37 CD-je és 9 DVD-je jelent meg. Országszerte vannak fellépései, több mint 15 éve folyamatosan koncertezik.

Meditatív hangulatú, vetítéssel kísért koncertje a Fesztivál záró eseménye szokott lenni, méltó befejezéseként a napnak.

Idei válogatásunkban 2019-es koncertjét adjuk közre.

További információk: www.koviszabolcs.hu

2020-05-12T15:45:39+02:00
Részletes program
Nyerd meg a belépőjegyed!
 

 
Online jegyvásárlás
Online jegyvásárlás

Értesülj időben a Napfényes Fesztivál előadásairól, programjairól és nyereményjátékairól,
iratkozz fel az e-mailes értesítőnkre!

Értesítést kérek!

Az „Értesítést kérek!” gombra kattintással hozzájárulsz, hogy a megadott elérhetőségeidre a Napfényes Élet Alapítvány tanfolyamait, termékeit és szolgáltatásait népszerűsítő hírleveleket küldjön, illetve hogy a megadott adataidat e célból kezelje. Kijelented, hogy jelen hozzájárulásod visszavonásával és a megadott adataid kezelésével kapcsolatban az Adatkezelési tájékoztatóban írtakat elolvastad és tudomásul vetted.

A Napfényes Fesztivál együttműködő partnerei:

A Napfényes Fesztivál támogatói
Napfényes Fesztivál Menü