Holdviola

Holdviola

„Léleksimogató érzés öntött el, amikor felismertem a népdalokban rejlő tisztaságot, eredetiséget, őszinteséget és tökéletességet. Zeném nem más, mint népdalokból táplálkozó modernkori szeretetfelhő, egy popkultúrán nevelkedett városi ember ölelése.” – írja Farkas Péter, az együttes alapítója.

A miskolci muzsikus 2008–ban kereste meg régi zenésztársát, Gál Lajost, akivel előtte évekig egy népszerű alternatív-rock zenekarban játszott. A kiforrott zenei ízléssel rendelkező producer páros azóta közösen teremti meg a Holdviola egyedülálló atmoszférájú zenei világát, melyről a Huffington Post szakújságírója így nyilatkozik: „Ez az általam ismert egyik legsikeresebb ötvözete a tradicionális zenének és elektronikus hangzásnak, mely megérdemli, hogy az »elektronikus folk« klasszikusa legyen.”

A Holdviola zenéjét hamar megszerette a hazai közönség. A zenekar Bánat utca című dala lett az első népdalfeldolgozás Magyarországon, mely hosszú hónapokig szerepelt a rádiós slágerlisták és lemezeladási listák élén. A több mint 300 magyarországi élő fellépés mellett a zenekar rendszeres vendége a környező országok rendezvényeinek, koncertezett az Amerikai Egyesült Államokban és számos Európai helyszínen, elsőként képviselhette Magyarországot Kazahsztánban, a The Spirit of Tengri fesztiválon, mely Közép-Ázsia legnagyobb világzenei rendezvénye. Dalait a Török Nemzeti Televízió is bemutatta. A zenekar Facebook rajongóinak száma több, mint 30.000, Youtube csatornájának nézettsége közel 12 millió.

2017-ben ismét új elképzeléssel jelentkezett az innovatív szerzőpáros által vezetett csapat. A zenekar régi és új dalait ezúttal a három kiváló énekes Bognár Lili, László Evelin és Gulyás Sára szólaltatja meg, akik három különböző hangszínnel, háromféle előadói stílussal teszik még színesebbé a Holdviola koncertjeit.

Az együttes két albuma („Madárka”, „Vándorfecske”) platinalemez lett, 2011-ben a zenekar elnyerte a Fonogram Magyar Zenei Díjat.

Idei válogatásunkban az együttes 2018-as koncertjének részlete szerepel.

Forrás és további információk: www.holdviola.hu

2020-05-12T15:51:52+02:00
Részletes program
Nyerd meg a belépőjegyed!
 

 
Online jegyvásárlás
Online jegyvásárlás

Értesülj időben a Napfényes Fesztivál előadásairól, programjairól és nyereményjátékairól,
iratkozz fel az e-mailes értesítőnkre!

Értesítést kérek!

Az „Értesítést kérek!” gombra kattintással hozzájárulsz, hogy a megadott elérhetőségeidre a Napfényes Élet Alapítvány tanfolyamait, termékeit és szolgáltatásait népszerűsítő hírleveleket küldjön, illetve hogy a megadott adataidat e célból kezelje. Kijelented, hogy jelen hozzájárulásod visszavonásával és a megadott adataid kezelésével kapcsolatban az Adatkezelési tájékoztatóban írtakat elolvastad és tudomásul vetted.

A Napfényes Fesztivál együttműködő partnerei:

A Napfényes Fesztivál támogatói
Napfényes Fesztivál Menü