Fool Moon

Fool Moon

a capella együttes

A Fool Moon Magyarország első, többszörös nemzetközi díjnyertes pop-acappella együttese.

Első lemezük Csillagok… címmel került a boltokba 2003-ban, melyen magyar slágerek feldolgozásai hallhatók, de a csapat énekel angolul, olaszul, franciául, többek között olyan előadóktól, mint Sting, Paul Simon vagy Eric Clapton. Sőt, Acappelland (2008) című nagylemezükön még bantu nyelven megszólaló dal is hallható!

2008-ban Kováts Kriszta Arany-óra című előadásával zenei kísérletet tettek a magyar irodalom és könnyűzenei acappella éneklés határainak kitágítására, majd a popzenéhez visszatérve, 2012-ben megjelent GeorgeMichaelJackson5 című lemezükre személyes kedvenceiket gyűjtötték össze Michael Jackson és George Michael dalaiból.

Ugyancsak 2012-ben egy saját készítésű, magyar nyelvű, pop-acappella sláger is az együttes nevéhez fűződik, amely az első ilyen jellegű dal a magyar popzene történetében: a Kettesben jó a Sherlock Holmes nevében című ifjúsági film végefőcím-dalaként csendült fel a hazai és külföldi mozikban.

2012 végén Takács Nikolas-szal közös adventi turnéjukkal és Music & Soul című lemezükkel a hazai toplisták élére kerültek.

2014-ben az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatóján, A Dal című műsorban It Can’t Be Over c. dalukkal a második helyig meneteltek, ezáltal az egész ország megismerhette őket és a pop-acappella műfajt.

2015-ben az együttes új lemezzel jelentkezett, Kettesben jó címmel, melyen a legnevesebb hazai előadókat látják vendégül egy-egy dal erejéig.

NEMZETKÖZI ÉS HAZAI DÍJAK

2005-ben a Fool Moon a kontinens legjobbjai közé emelkedhetett, amikor első helyezést ért el pop kategóriában a grazi Ward Swingle A Cappella Versenyen, Európa legrangosabb szakmai megmérettetésén.

2006-ban az együttes a VI. Tajvani Nemzetközi A Cappella Versenyen kapott első helyezést és két különdíjat, majd 2010-ben az olaszországi Solevoci Nemzetközi Acappella Versenyen a “Szerelem, szerelem…” című dallal a legjobb átirat díját nyerte el.

2009-ben az Acappelland című lemezen megtalálható népdalfeldolgozást – rangos mezőnyben – Nemzetközi CARA díjra is jelölték legjobb folk/világzene kategóriában, olyan együttesekkel egy mezőnyben, mint a King’s Singers, Neri per Caso vagy a Take6.

2013-ban a Fool Moon Takács Nikolasszal közös, Music & Soul című lemezét Fonogram-díjra jelölték.

2015-ben a Kettesben jó c. lemezen található Hello.tourist! újabb CARA-jelölést hozott az együttesnek, ezúttal a legjobb humoros dal kategóriában.

Idei válogatásunkban az együttes 2016-os, remek hangulatú és nagy sikerű koncertje szerepel.

További információ: foolmoon.hu

2020-05-15T08:27:12+02:00
Részletes program
Nyerd meg a belépőjegyed!
 

 
Online jegyvásárlás
Online jegyvásárlás

Értesülj időben a Napfényes Fesztivál előadásairól, programjairól és nyereményjátékairól,
iratkozz fel az e-mailes értesítőnkre!

Értesítést kérek!

Az „Értesítést kérek!” gombra kattintással hozzájárulsz, hogy a megadott elérhetőségeidre a Napfényes Élet Alapítvány tanfolyamait, termékeit és szolgáltatásait népszerűsítő hírleveleket küldjön, illetve hogy a megadott adataidat e célból kezelje. Kijelented, hogy jelen hozzájárulásod visszavonásával és a megadott adataid kezelésével kapcsolatban az Adatkezelési tájékoztatóban írtakat elolvastad és tudomásul vetted.

A Napfényes Fesztivál együttműködő partnerei:

A Napfényes Fesztivál támogatói
Napfényes Fesztivál Menü