Méhes Csaba – pantomimművész

„Ki az a Méhes Csaba? Zseni a pali, ezt meg kell nézned! …
Mozgásszínész? Karakterművész? A legóriásabb kisember? – nincs neve a műfajának.”
(Kurir)

Méhes Csaba a vizuális komédia hazai neves képviselője. Otthonosan mozog a színház, a tánc és a cirkusz világában is. 

Pályafutását a Dominó Pantomim Együttes stúdiójában kezdte, ahol egy tanulóév elteltével szerepet kapott az együttes egyik új produkciójában. 1983 őszén, már mint hivatásos pantomimművész, alapító tagja volt a Pingvin Pantomim Együttesnek. 1987-től, kiválva az együttesből, megkezdte szóló pályafutását, és együtt működött számos független színházi társulattal, többek közt az Artus Stúdióval. A Brass in the Five részfúvós kvintettel közösen az élő zene és a pantomim-komédia új útjait járja.

Színházi munkái mellett gyakran dolgozik a cirkuszi világban, Németország legpatinásabb varietészínházaiban adott már elő, ahol a legkiválóbb artistákkal, komikusokkal léphetett színpadra. Előadásaival bejárta egész Európát, vendégszerepelt Új-Zélandon, Ausztráliában, Mexikóban, Egyiptomban.

Számos elismerésben részesült: elnyerte többek között a frankfurti United Slapstick Comedy Award 2. díját, a kairói Experimentális Színházak Fesztiválja “Legjobb Férfiszínész”-nek járó elismerést, és a veszprémi II. Magyar Kortárs Tánc és Mozgásművészeti Fesztivál „Legjobb színész” díját, illetve a budapesti 7. Thália Humorfesztiválon a Legjobb Kabaré Előadó díjat.  2017. áprilisában pedig a 7. Comediada Clown and Mime Festival Grand Prix díját adományozta neki a szakmai zsűri.

Élete, hivatása a színház, a mozgásművészet, a komédia.

A Mimóka című műsorról:

„Mimóka egyfolytában játszik.
Ha akarja, súlyemelő hatalmas izmokkal, ha akarja, tyúk vagy béka, robotember vagy hős lovag. Vadászik a dzsungel mélyén, horgászik, autót szerel stb. – és ehhez nincs szüksége semmire, csak egy üres színpadra. Meg sok-sok gyerekre, akinek van kedve vele játszani, vele kacagni, mókázni.
Méhes Csaba gyermekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek szóló vidám műsora felhőtlen szórakozás, felejthetetlen élmény kicsiknek-nagyoknak egyaránt!”

Idei válogatásunkban Méhes Csaba 2017-es fellépése látható.

További információ: www.mehes.hu

2020-05-12T16:15:19+02:00
Részletes program
Nyerd meg a belépőjegyed!
 

 
Online jegyvásárlás
Online jegyvásárlás

Értesülj időben a Napfényes Fesztivál előadásairól, programjairól és nyereményjátékairól,
iratkozz fel az e-mailes értesítőnkre!

Értesítést kérek!

Az „Értesítést kérek!” gombra kattintással hozzájárulsz, hogy a megadott elérhetőségeidre a Napfényes Élet Alapítvány tanfolyamait, termékeit és szolgáltatásait népszerűsítő hírleveleket küldjön, illetve hogy a megadott adataidat e célból kezelje. Kijelented, hogy jelen hozzájárulásod visszavonásával és a megadott adataid kezelésével kapcsolatban az Adatkezelési tájékoztatóban írtakat elolvastad és tudomásul vetted.

A Napfényes Fesztivál együttműködő partnerei:

A Napfényes Fesztivál támogatói
Napfényes Fesztivál Menü