Laár András

Laár András

előadóművész,
spirituális gondolkodó

Laár András, a zseniális előadóművész és spirituális gondolkodó, több évtizedes pályája során nagyon sokféle tevékenységben próbálta ki magát. Több mint harminc éve a buddhizmus követője, buddhista pap és tanító, valamint egyike A Tan Kapuja Buddhista Egyház 108 alapítójának. Az ősi hagyományt a mai korral összekötő szakrális zene megteremtésén is munkálkodik, Tündértantra nevű zenekarával ökumenikus, azaz buddhista, hindu, keresztény és ősi javas hagyományokra épülő zenét játszik.

A KFT zenekar és a L’art pour l’art Társulat aktív tagjaként a mai napig sikeres koncerteket ad, emellett önálló estjei is nagyon népszerűek. 60. születésnapja alkalmából rendezett „életmű-show-ja” (2015) a Papp László Sportarénában került megrendezésre hatalmas sikerrel. Munkásságáért 2006-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével díjazták.

„…Úgy fogalmaznék, hogy én a tudat szabadságát képviselem. Az egész eddigi tevékenységem mind-mind erről a szabadságról szólt. Amikor a KFT zenekart megcsináltuk, akkor az egy szabad mozdulat volt. Teljesen különbözött az épp akkori magyar popzenei dolgoktól. Az volt a cél, hogy a tudati szabadságot ágyazzuk zenei köntösbe. A L’art pour l’art Társulat ugyanez volt kicsit később. És maga a buddhizmus mint tan, mint szellemi alapállás, az is a tudat szabadságágról szól. És amikor már elszabadulni látszik a káosz, akkor előállok, és azt mondom: mindent, amit eddig csináltam, azt szeretném felhasználni arra, hogy létrejöhessen a békesség. …”
(forrás: Laár András-interjú, 2015, hvg.hu)

Idei válogatásunkban szereplő, 2017-es előadásának címe: „Szeretet – Az univerzum összetartó ereje”.

További információ: laarandras.hu

2020-05-12T15:21:37+02:00
Részletes program
Nyerd meg a belépőjegyed!
 

 
Online jegyvásárlás
Online jegyvásárlás

Értesülj időben a Napfényes Fesztivál előadásairól, programjairól és nyereményjátékairól,
iratkozz fel az e-mailes értesítőnkre!

Értesítést kérek!

Az „Értesítést kérek!” gombra kattintással hozzájárulsz, hogy a megadott elérhetőségeidre a Napfényes Élet Alapítvány tanfolyamait, termékeit és szolgáltatásait népszerűsítő hírleveleket küldjön, illetve hogy a megadott adataidat e célból kezelje. Kijelented, hogy jelen hozzájárulásod visszavonásával és a megadott adataid kezelésével kapcsolatban az Adatkezelési tájékoztatóban írtakat elolvastad és tudomásul vetted.

A Napfényes Fesztivál együttműködő partnerei:

A Napfényes Fesztivál támogatói
Napfényes Fesztivál Menü