A hétköznapi életünkben sokszor azért van elakadás, mert nem tudunk kimozdulni megrögzött gondolkodási sémáinkból, vagy nem merjük felszínre engedni elrejtett fájdalmainkat. Így viszont nem tudjuk megoldani a problémáinkat, akár belső tulajdonságainkról, akár a kapcsolatainkról legyen is szó. Ahogy eddig élted az életed, az vezetett a jelenlegi helyzethez. Ha mást szeretnél, változtatnod kell. De hogyan?

A művészeti munka komoly gyógyító hatással van a lélekre és az érzelmekre. A folyamat során a résztvevők megismerhetik, hogyan tudják saját művészeti munkájukban megtalálni gyógyulásuk kulcsait.

Az első lépés, hogy megtanulj szembenézni a problémáddal, arra, ami van.
A második lépésben meg kell tanulnod más nézőpontba kerülni az adott helyzettel kapcsolatban.
A harmadik lépés lehet a változtatás, ehhez azonban türelemre van szükség, mivel nagy ugrásokat nem tudsz tenni, csak kis lépéseket.

A konzultációk során kreatív eszközök segítségével megpróbáljuk felvázolni azt, amiben vagy, és újfajta módon rátekinteni az életed elakadásaira. A rajzolás és a festés segít kifejezni és érzelmileg átélni azt, ami az életedben történik. Az alkotásban aktívan részt veszel, saját élményekhez jutsz, és új felismerésekre teszel szert. Párbeszéd kezdődik saját belső érzelmi, és a gondolkodó-racionális részed közt, és ez a kapcsolódás kreatív problémamegoldáshoz vezet.

A fesztiválon bemutatandó terápiás munkában nem az adott probléma lerajzolásán van a hangsúly, hanem azon, hogy a résztvevő képes legyen egy feladat során megfigyelni saját magát, hogyan reagál, érez, gondolkodik. A cél az, hogy képes legyen megfigyelni a feladat során felmerülő nehézségeit, megfogalmazni a tapasztalatait. Ezek után megkeressük, hogyan képes túllépni ezeken a nehézségeken és a gyógyulás útjára lépni. A művészetterápiához nincs szükség rajztudásra!

Összefoglalva ez a módszer akkor hatékony számodra, ha
• úgy érzed, elakadtál;
• nem tudod, mi van veled;
• nem tudod, mit kellene másként csinálni, hogy javuljon a helyzet;
• nem tudod érzelmileg átélni a helyzetet.

Az életvezetési, önismereti konzultációk célja, hogy életed problémáira más módon tudj rátekinteni, és ezáltal új nézőpontba kerüljenek az eddig megoldhatatlannak tűnő problémáid.

Várunk szeretettel!

Bereczné Győrfi Mónika és Szabó Norbert


Fontos! A személyes konzultációkra a helyszínen előzetes bejelentkezés szükséges az emeleten vagy a szabadtéri teraszon található jelentkezési pultok valamelyikénél. Az egyes időpontokra a bejelentkezés fokozatosan válik elérhetővé, mindig a jelen pillanattól számított 3 órán belül kezdődő időpontokat lehet lefoglalni. Tehát például reggel 9-kor a 9:00 és 12:00 között kezdődő időpontokat, 11:30-kor a 11:30 és 14:30 között kezdődő időpontokat.
Minden látogató egy konzultáción vehet részt, hogy a lehető legtöbb látogató tudjon élni a lehetőséggel.
A konzultáción való részvétel a Fesztivál egyszeri belépődíján felül nem jár többletköltséggel.