Laár András

előadóművész,
spirituális gondolkodó

Előadás megtekintése

Idei előadásának címe:

„Férfi harcok, női küzdelmek – hogyan teremthetünk békességet egymás között?

Időpont: 15:00, Nagyszínpad

Az előadóról

Laár András, a zseniális előadóművész és spirituális gondolkodó, több évtizedes pályája során nagyon sokféle tevékenységben próbálta ki magát. Több mint harminc éve a buddhizmus követője, buddhista pap és tanító, valamint egyike A Tan Kapuja Buddhista Egyház 108 alapítójának. Az ősi hagyományt a mai korral összekötő szakrális zene megteremtésén is munkálkodik, Tündértantra nevű zenekarával ökumenikus, azaz buddhista, hindu, keresztény és ősi javas hagyományokra épülő zenét játszik.

A KFT zenekar és a L’art pour l’art Társulat aktív tagjaként a mai napig sikeres koncerteket ad, emellett önálló estjei is nagyon népszerűek. 60. születésnapja alkalmából rendezett „életmű-show-ja” (2015) a Papp László Sportarénában került megrendezésre hatalmas sikerrel. Munkásságáért 2006-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével díjazták.

„…Úgy fogalmaznék, hogy én a tudat szabadságát képviselem. Az egész eddigi tevékenységem mind-mind erről a szabadságról szólt. Amikor a KFT zenekart megcsináltuk, akkor az egy szabad mozdulat volt. Teljesen különbözött az épp akkori magyar popzenei dolgoktól. Az volt a cél, hogy a tudati szabadságot ágyazzuk zenei köntösbe. A L’art pour l’art Társulat ugyanez volt kicsit később. És maga a buddhizmus mint tan, mint szellemi alapállás, az is a tudat szabadságágról szól. És amikor már elszabadulni látszik a káosz, akkor előállok, és azt mondom: mindent, amit eddig csináltam, azt szeretném felhasználni arra, hogy létrejöhessen a békesség. …”
(forrás: Laár András-interjú, 2015, hvg.hu)

További információ: laarandras.hu