A módszer elnevezése a cranium (koponya) és a sacrum (keresztcsont) szavak ötvözéséből származik. A koponyavarratok mikromilliméteres mozgásra képesek, mely a „koponyalégzés” előfeltétele. Minden csontnak van egy rotáló mozgása, jellemzően 6-12 mozgás percenként. Az ennél több vagy kevesebb rotálás betegségek alapja lehet. Például ha gyorsabb, magas vérnyomás, ha lassabb, alacsony vérnyomás alakulhat ki.

Ez a módszer nagyon finom mozdulatokkal, mozgatásokkal kezel, mégis mélyen és sokoldalúan hat. A szervezet öngyógyító képességét aktiválja, és még napokkal a kezelést követően is érezhetjük az alábbi változásokat:

•    a csontok helyre kerülnek, s ez kihat az izomrendszerre és a kötőszövetekre is
•    segíti a nyirokáramlást
•    serkenti a vérellátást és a vérkeringést
•    hatással van a hormonháztartásra is
•    elősegíti az érzelmi, mentális és fizikai egészséget
•    segíti az agyvíz és a gerincvelő termelését

Javasolt például: légzési problémák, lumbágó, isiász, depresszió, kimerültség, hormonális zavarok, menstruációs panaszok, hallásproblémák, migrén, hiperaktivitás, koncentrációs és tanulási nehézségek, alvászavarok, emésztési problémák, dadogás, növési fájdalom, baleseti sokk esetén, szülés után kismamáknak, gyermekeknél segíti a testbe megérkezést, sírós, hasfájós babáknak is hatásos.
Az agresszió és a stressz nagy része az állkapocsízületben raktározódik, a kezelés hatására ez is felszabadul és oldódik. Ezt segítheti még az alapos rágás is.

Nem javasolt: várandós kismamáknak és a szoptatás alatt, mert beindítja a test méregtelenítését.


Fontos! A személyes konzultációkra a helyszínen előzetes bejelentkezés szükséges az emeleten vagy a szabadtéri teraszon található jelentkezési pultok valamelyikénél. Az egyes időpontokra a bejelentkezés fokozatosan válik elérhetővé, mindig a jelen pillanattól számított 3 órán belül kezdődő időpontokat lehet lefoglalni. Tehát például reggel 9-kor a 9:00 és 12:00 között kezdődő időpontokat, 11:30-kor a 11:30 és 14:30 között kezdődő időpontokat.
Minden látogató egy konzultáción vehet részt, hogy a lehető legtöbb látogató tudjon élni a lehetőséggel.
A konzultáción való részvétel a Fesztivál egyszeri belépődíján felül nem jár többletköltséggel.