Kövi Szabolcs

fuvolaművész

19:00 – Nagyszínpad

„A lelkiséget (spiritualitást) át kívántam menteni a klasszikus zenéből, amelynek számomra az üzenete: szívből játszani, érzésből zenélni. Mindenféle korábbi zenei hagyományban, leszámítva az utóbbi 150 évet nyugaton, az Isten-keresés, az ember-Isten kapcsolat meghatározása volt a fő téma a zenében. Ezt akarom folytatni, mert ez érdekel. Keresem a kérdésekre a válaszokat, igaz, mindig újabb kérdéseket találok.

A harmónia, a lelki béke szerintem az Isten-keresés első lépcsőfoka. Az ezt sugalmazó zenének nagy haszna lehet egy olyan világban, amikor az embereknek egyre kevesebb idejük jut a lelkükkel törődni, a belső történéseikre odafigyelni. A világzenei elemeket a sokféle egzotikus fúvós hangszerrel viszem a zenémbe, illetve újabban az eredeti, egzotikus zenei hangmintákkal is. Szimbolikus jelentése pedig ez: sokféle út létezik a világ minden táján, az ember rendelkezik a szabadsággal választani ezek közül, vagy akár csak megkóstolhatja bármelyiket, hasznosítva az értékes tudást belőlük. A zeném is csak „megkóstolja” a világ népzenéinek hangulatát, nem merül el egyikben sem hosszasan. A legjellemzőbb hangulat a kelta, ez a dallamos zenei világ jelzi a nyugati világhoz tartozásomat.”
(forrás: koviszabolcs.hu, önéletrajz)

Kövi Szabolcs igen termékeny zeneszerző, eddig 37 CD-je és 9 DVD-je jelent meg. Országszerte vannak fellépései, több mint 15 éve folyamatosan koncertezik.

Meditatív hangulatú, vetítéssel kísért koncertje a Fesztivál záró eseménye szokott lenni, méltó befejezéseként a napnak.

További információk: www.koviszabolcs.hu