11:30 – Gyermekszínpad

Kovácsovics Fruzsi háromszoros Fonogram-díjas énekesnő egy olyan interaktív zenés, táncos mulatságra invitálja a gyermekeket, és a gyermek lelkű felnőtteket, ahol együtt repülhetnek Mesevilág csodálatos tájaira, varázsolhatnak, mondókázhatnak, játszhatnak, bulizhatnak együtt. Megtudhatják, hol van Írország és Olvasváros, mi a „titkos nyelv”, hogyan kell játszani a hangszereken, milyen szerszámok szükségesek egy mesebeli híd megjavításához és mindeközben önfeledten szórakozhatnak, közösen.

„A koncerteken egy derűs, ismeretterjesztéssel átszőtt, interaktív utazásra hívom a gyerekeket és a gyereklelkű felnőtteket — „rákapcsolódni” az apró örömforrásokra, jól érezni magunkat és közben gyerekszemmel szemlélni a világot. A nézőtér játszótérré változik, van együtt mondókázás, együtt éneklés, megtanítom a pingvintácot, sőt azt is, hogy mi mindenre jó a Hepperedeppe-heppendre varázsige…”

Fruzsit 2007-ben ismerte meg a közönség, amikor döntőbe került az RTL Klub tehetségkutató műsorában. Zenei pályafutása során hamar a gyerekek kedvence lett, hiszen ő is nagyon szereti a gyerekeket. Első lemeze Elfeledett mézescsók címmel jelent meg. Zenész társaival részben kortárs költők, Lackfi János és Szalóczi Dani verseit zenésítették meg, részben pedig „varázstolla” segítségével ő is írt dalszövegeket. A „gyökereket és szárnyakat” pedagógia elvét követve egyes dalai a magyar népzenei gyökerekből merítenek, mások multikulturális (folk, country stb.) zenei motívumokra építenek.

A Csillag születik felfedezettje a Gyerekszínpadon 11:30-tól ad elő egy csokorral népszerű dalaiból.

További információ: kovacsovicsfruzsina.hu