A homeopátia holisztikus szemléletű gyógymód, amely nem a betegség gyógyítására koncentrál, hanem a beteg ember testi-lelki-szellemi egyensúlyának helyreállítását helyezi a középpontba.

Ezért alkalmazása során nem csupán egyetlen tünetet vizsgálunk, hanem próbálunk minél többet megragadni a beteg személyének egészéből.

Maga a homeopátia kifejezés a görög homoio (hasonló) és pathos (érzet, szenvedés) szavakból ered. A homeopátiás kezelés ugyanis olyan, kis higításban adott készítménnyel történik, mely tömény formában ugyanazt a betegséget eredményezné. A homeopátia individuális, egyénre szabott kezelés, melynek során a beteg öngyógyító folyamatainak aktiválása történik. „Szelíd” gyógymód, mely úgy éri el a kívánt hatást, hogy eközben nincsenek mellékhatásai – természetesen megfelelő alkalmazás esetén.


Fontos! A személyes konzultációkra a helyszínen előzetes bejelentkezés szükséges az emeleten vagy a szabadtéri teraszon található jelentkezési pultok valamelyikénél. Az egyes időpontokra a bejelentkezés fokozatosan válik elérhetővé, mindig a jelen pillanattól számított 3 órán belül kezdődő időpontokat lehet lefoglalni. Tehát például reggel 9-kor a 9:00 és 12:00 között kezdődő időpontokat, 11:30-kor a 11:30 és 14:30 között kezdődő időpontokat.
Minden látogató egy konzultáción vehet részt, hogy a lehető legtöbb látogató tudjon élni a lehetőséggel.
A konzultáción való részvétel a Fesztivál egyszeri belépődíján felül nem jár többletköltséggel.