„Azért kell megtanulnunk határt húzni, hogy utána már ne legyen szükség határokra!”

Sokan vannak, akik kínosan kerülik a konfliktusokat, saját véleményük, szándékaik és szükségleteik kifejezése helyett pedig inkább másokhoz igazodnak, de közben érzik, hogy cserbenhagyták magukat. Mások vastag falakkal védekeznek a lehetséges támadásokkal szemben, bizalmatlanok és távolságtartóak, azt hiszik, hogy mindent egyedül kell megoldaniuk, de közben lassan elmagányosodnak. Ha bármelyik leírásban magadra ismertél, akkor itt a helyed a Határok workshopon!

Az egészséges önérvényesítéshez sajnos nem elég elsajátítani néhány jól bevált kommunikációs technikát! Fontos megértenünk, hogy pontosan milyen határprobléma jellemző ránk és mi motivál minket, amikor a megfelelést vagy az elzárkózást választjuk. A workshop ezekben a kérdésekben is segítséget nyújt, de arról is szó lesz, hogy az egészséges önérvényesítés csak egy köztes állomás ahhoz, hogy odaadjuk magunkat egy kapcsolatnak, egy feladatnak vagy ügynek.

Ízelítő a témákból:

  • áteresztő, illetve merev határok – a két leggyakoribb határprobléma;
  • hogyan akadályozza a bűntudat és a szégyen a határhúzást;
  • a kiégés mint határprobléma;
  • a megmentés és a segítségnyújtás közötti különbség;
  • a határsértések főbb típusai.

Szeretettel várlak: 

Bratinané Lazányi Krisztina – családi tanácsadó, családi és párkapcsolati mediátor


Fontos! 
A workshopokra a helyszínen előzetes bejelentkezés szükséges az emeleten vagy a szabadtéri teraszon található jelentkezési pultok valamelyikénél. Az egyes időpontokra a bejelentkezés fokozatosan válik elérhetővé, mindig a jelen pillanattól számított 3 órán belül kezdődő időpontokat lehet lefoglalni. Tehát például reggel 9-kor a 9:00 és 12:00 között kezdődő időpontokat, 11:30-kor a 11:30 és 14:30 között kezdődő időpontokat.
Minden látogató egy workshopon vehet részt, hogy a lehető legtöbb látogató tudjon élni a lehetőséggel.
A workshopokon való részvétel  a Fesztivál egyszeri belépődíján felül nem jár többletköltséggel.