A gyógytorna egy olyan egyénre szabott speciális mozgásforma, amely segíti a már kialakult mozgásszervi problémák gyógyulását, illetve azok megelőzését.

A gyógytornász a panaszokról való tájékozódás és egy alapos vizsgálat alapján állítja össze azt a gyakorlatsort, ami az adott személy számára abban a fázisban a leghasznosabb. Egy hosszabb terápia során – ahogy enyhülnek a tünetek – ezek a gyakorlatok folyamatosan kiegészülnek újabb mozdulatokkal. A fájdalom csökkentésére, a mozgástartomány növelésére, a zsibbadás, a kisugárzó tünetek megszüntetésére manuális technikákat is alkalmazunk. A leginkább a masszázshoz hasonlítható (de azzal nem megegyező) fogások segítségével gyors és jelentős eredményeket érhetünk el.
Annak érdekében, hogy a kezelések során elért javulás hosszú távon fennmaradjon, a mozgást otthon is folytatni kell. A gyakorlatok kivitelezésének módja jelenti a kulcsot: lehet, hogy ami elsőre csak egy egyszerű lábemelésnek tűnik, arról kiderül, hogy bonyolult feladat, hiszen a helyes mozdulathoz közben három másik testtájra is figyelni kell.
A terápia végét a panaszok megszűnése és a funkció helyreállása jelenti. Mire eljutunk ide, a páciens már elsajátította a számára megfelelő gyakorlatokat, amelyek végzését otthon is javasoljuk folytatni, hogy megelőzzük a probléma kiújulását.

Milyen esetekben ajánlott a gyógytorna?
• tartási problémáknál, ülő életmód következményeként megjelenő panaszoknál
• gerincferdülésnél
• egyéb gerincpanaszoknál (porckorongsérv, derékfájás, háti panaszok, nyaki és végtagokba sugárzó fájdalmak)
• sérülések utáni rehabilitációra (törés, zúzódás, ficam)
• műtétekre való felkészülésnél, utókezelésnél (pl. csípőprotézis, térdprotézis)
• lágyrész eredetű panaszoknál (teniszkönyök, golfkönyök)
• kismamáknak a második trimesztertől

Az online konzultáció során szükség lehet arra, hogy különböző testhelyzetekben végezzen gyakorlatokat, így kérem, előre próbálja ki a kamerát, hogy megtalálja azokat a beállásokat, amikben ülve, állva és fekve is látszódik a képen!

Szeretettel várom:
Annus Bernadett


Fontos! A személyes konzultációkra a helyszínen előzetes bejelentkezés szükséges az emeleten vagy a szabadtéri teraszon található jelentkezési pultok valamelyikénél. Az egyes időpontokra a bejelentkezés fokozatosan válik elérhetővé, mindig a jelen pillanattól számított 3 órán belül kezdődő időpontokat lehet lefoglalni. Tehát például reggel 9-kor a 9:00 és 12:00 között kezdődő időpontokat, 11:30-kor a 11:30 és 14:30 között kezdődő időpontokat.
Minden látogató egy konzultáción vehet részt, hogy a lehető legtöbb látogató tudjon élni a lehetőséggel.
A konzultáción való részvétel a Fesztivál egyszeri belépődíján felül nem jár többletköltséggel.