16:30 – Workshopterem 3

A köztudatban az él, hogy a gerinc megbetegedéseit leginkább a túl puha ágy, a rossz cipő, a sok ülőmunka vagy a hajolgatás stb. okozza. Ezeknek valóban jelentős szerepük van, mindemellett azonban legalább ugyanolyan fontos tényező a stressz és a lelki terheltség gerincre gyakorolt hatása!

A  gerinc számos megbetegedése közül talán a porckorongproblémák és porckorongsérvek állnak leginkább a figyelem középpontjában. Mint minden betegségnél, a gerinccel kapcsolatos problémáknál is nagyon fontos tudatosítanunk, hogy mi hogyan veszünk részt az adott panasz, betegség kialakulásában.

A porckorongok megbetegedései többnyire egyfajta túlterheltségből fakadnak. Minden egyes csigolyához társítani lehet egy-egy  lelki területet és minőséget. Ezt figyelembe véve be tudjuk azonosítani, hogy a porckorongproblémánk milyen életterülethez tartozik, vagyis hol jelenik meg a túlterheltség és milyen változást kér tőlünk. Fontos tudatosítanunk, hogy a stressz nem más, mint egy dologra, helyzetre, hatásra  adott válaszreakciónk, amin változtathatunk.

A workshopon közös gyakorlatokon keresztül átéljük és igazoljuk a tartásunk és a belső állapotunk közti összefüggéseket. Megvizsgáljuk a porckorongsérvek kialakulásának főbb fizikai és lelki okait,  azt hogy miért és hol alakulnak ki leggyakrabban sérvek a gerincben,  illetve hogy ezekhez milyen életterületek tartoznak és milyen változásra hívnak minket.

Szeretettel várlak!

Jáki Zoltán


Fontos! 
A workshopokra a helyszínen előzetes bejelentkezés szükséges az emeleten vagy a szabadtéri teraszon található jelentkezési pultok valamelyikénél. Az egyes időpontokra a bejelentkezés fokozatosan válik elérhetővé, mindig a jelen pillanattól számított 3 órán belül kezdődő időpontokat lehet lefoglalni. Tehát például reggel 9-kor a 9:00 és 12:00 között kezdődő időpontokat, 11:30-kor a 11:30 és 14:30 között kezdődő időpontokat.
Minden látogató egy workshopon vehet részt, hogy a lehető legtöbb látogató tudjon élni a lehetőséggel.
A workshopokon való részvétel  a Fesztivál egyszeri belépődíján felül nem jár többletköltséggel.