Grandpierre Atilla

fizikus, csillagász, kutató,
író, költő, énekes

Idei előadásának címe:

„Mulandóság és örökkévalóság – Mi emelheti ki az embert a jelentéktelenség és átmenetiség súlya alól?

Időpont: 10:00, Nagyszínpad

Egyetemi doktor, a fizikai tudományok (csillagászat) kandidátusa, az MTA köztestületének tagja, emellett énekes, zenész, író és költő. Legfőképp pedig talán egy kutató lélek, akinek központi gondolata, üzenete és élménye: a Világegyetem él, s az ember kiteljesedésre és boldogságra született!

A tudós művész saját szavaival:

„…Rájöttem, az Élő Világegyetemnek az a terve az emberiséggel, hogy egyre jobban kiteljesedő, egyre magasabb boldogságot érjen el. Ha csatlakozunk ehhez a kozmikus tervhez, és életvitelünkben teret biztosítunk a célravezető, rendszeres, alapos ember-felemelő tevékenységnek, egyéni és közösségi téren egyaránt, akkor az emberiség megtisztul, csatlakozhat a kozmikus érzésvilághoz. S ha így van, akkor életemmel az emberiség boldog jövőjének korai előhírnöke vagyok.”

„Arra születtünk, hogy önállóságunkat egymás javára fordítsuk, sejtjeink, szervezetünk, családunk, közösségeink, hazánk, az élővilág, az Élő Világegyetem javára és üdvére. Arra születtünk, hogy az élet felemelő törvényeit a földi világban érvényre juttassuk.”

„Nincs olyan földi hatalmasság, amelyik megtilthatná, hogy belső világunkban emberként érezzünk és gondolkodjunk. Ha élünk a bennünk élő felemelő erővel, és felemeljük életünket, az Élő Világegyetemben egy olyan csodálatos fény ragyog fel, amely nélkülünk nem világítana. És rájöttem, minden sejtünk, minden porcikánk minden pillanatban ezt akarja: a legnagyobb, legmaradandóbb, legfelemelőbb, legátfogóbb boldogságot.”

Idei előadása:
Mulandóság és örökkévalóság: Mi emelheti ki az embert a jelentéktelenség és átmenetiség súlya alól?
Nagyszínpad, 10:00

Forrás és további információk: www.grandpierre.hu/site/