12:30 – Gyerkmekszínpad

Gyerekeknek és családoknak szóló zenés, táncos délután. Interaktív játék, ahol központi szerepet kap a mese, amit közösen kerekítenek ki a résztvevők a Görömbő Kompánia mesemondójával.
A történet valahogy mindig a tánchoz kapcsolódik, népzenei kíséret és táncosok teszik igazi élménnyé a vasárnapot!

Több mint tíz éve járja az országot társulatunk, a Görömbő Kompánia. Fellépéseink ötvenperces, interaktív, zenés-táncos játékok, amelyeket egy aktualitásból vagy szabadon választott alaptémából kerekítünk mesévé olyan szereplőkkel, akiket közönség soraiból választ a mesemondó. A történet valahogyan mindig a tánchoz kapcsolódik: ebben kap szerepet a népzenei kíséret és a táncos, aki a többiekkel együtt a történet szereplője és egyben a tánc vezetője lesz.

Népmese, utcaszínház, népi játék, szituációs szerepjáték

Játékaink egyediek annyiban, hogy interaktív mesélésbe ötvözik a táncházat az utcaszínház és a népi játék világával és a szituációs szerepjátékokkal. Népmesei alapokra épülő meséink székelyföldi dialektusban hangzanak el, de nem kizárólag erdélyi eredetűek, kísérő zenéjüket pedig két burdon hangszer, duda és tekerő szólaltatja meg (esetenként koboz, citera és furulya), így sem meséink sem zenéink – illetve táncaink és viseleteink – nem kötődnek adott tájegységekhez

Néptánc, néphagyomány, közös játék

Gyermek és felnőtt közönség egyaránt kedvvel vesz részt a mesékben, a közös játékban – az ideális közönség számunkra főleg gyermekek és felnőttek vegyesen, létszámra tíz fő fölött és száz fő alatt. Célunk a gyermekek élmény szintű megismertetése a néptánccal, népi hagyománnyal, a mese iránti szeretetük megszilárdítása és természetesen a felnőttek szórakoztatása.

További információ: Görömbő Kompáni a Facebook oldal