Dr. Buda László

orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta

2022-es előadásának címe:
Lelki nagytakarítás – a belső rendrakás lehetőségei

Ajánló

A mindennapi élet sürgés-forgásában figyelmünk nagy részét az köti le, amit a környezetünkben találunk: család, munka, bevásárlás, szórakozás, hírek és így tovább. Néha akár teljesen szem elől veszíthetjük azt a meghatározó tényt, hogy van egy belső világunk, az elménk. Ebben tükröződik minden, ami kint van. Valójában itt élünk. Nem mindegy, milyen hely ez: barátságos vagy ellenséges, kaotikus vagy rendezett, borús vagy derűs. Előadásomban arról beszélek, hogyan tehetjük e belső világot jobb hellyé!

Az előadóról

Dr. Buda László orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta, a SzomatoDráma és az Ultrarövid Terápia módszerek megalkotója, a „Mit üzen a tested?” és a „Mit üzen a lelked?” című bestseller könyvek szerzője. Elsősorban önismereti és módszertani tanfolyamok vezetésével, ismeretterjesztő előadások tartásával, egyéni konzultációkkal és könyvírással foglalkozik.

Pályája kezdetén a Pécsi Orvostudományi Egyetem hallgatója, majd tanára, Magyarország első, komplementer medicinával foglalkozó tanszékének megalapítója és vezetője volt. Kutatói pályájának fókuszában is az alternatív gyógymódok álltak, PhD-disszertációjában ezek pszichológiai és szociológiai vetületeit vizsgálta. Mégis, „oktatói karrierem »csúcsán«, egyetemi tanszékvezetőként, azzal találtam szemben magam, hogy egy belső hang más utakra hív: mindent elölről kezdeni, minden új alapokra helyezni!”

Új, saját módszereket dolgozott ki. A „SzomatoDráma” megnyitja a lehetőséget a saját testünkkel, belső világunkkal történő aktív-, értelem- és érzelemteli kommunikációra. Más formában, de ugyanezt segíti a „Mit üzen a tested?” című könyve is, mely párjával, az önismeret új útjait kínáló „Mit üzen a lelked?” című kötettel egyaránt bestseller lett. Az „Ultrarövid Terápia” célja, hogy azonnali segítséget nyújtson a vágyott változáshoz szükséges döntések meghozatalában.

„Mostanában elsősorban előadások, tanfolyamok és szakmai továbbképzések tartásával, egyéni konzultációkkal, írással, valamint a SzomatoDráma és Ultrarövid Terápia köré szerveződő szakmai közösség gondozásával töltöm az időmet. Számtalan különleges tapasztalat, mély felismerés, »csodás« gyógyulás és sok barátságos, nyitott, lelkes ember vesz körül, nem is kívánhatnék magamnak szebb, jobb munkát.”

“A madárnak két szárny kell a repüléshez. Az ember »szárnyai«: önismeret és önszeretet.” (Buda László)

Forrás és további információk: budalaszlo.hu, nyitottakademia.hu, szomatodrama.hu, ultrarovidterapia.hu