Sokszor a betegségek hívják fel figyelmünket lelki folyamatainkra, azok tudatosítására. A pszichoszomatika jelentőségéről és működéséről manapság könnyen tájékozódhatunk, ezzel a szemlélettel megvizsgálva a fogászati elváltozások, szájüregi problémák is kulcsot adhatnak saját magunk jobb, teljesebb megértéséhez, megismeréséhez.

A biológiai fogászat holisztikus szemlélettel közelíti meg a különböző fogászati problémákat – a fizikai kezelésen túl az energetikai és lelki aspektusokkal is foglalkozik. Fogaink is egy mikrorendszert képeznek, így különböző szerveinkkel, lelki területeinkkel állnak szoros kapcsolatban.

A holisztikus (vagy biológiai) fogászat a hagyományos fogászati módszerek és anyagok mellett – olykor azok helyett – szelíd és természetes anyagokat és módszereket is használ.

Odafigyel a fogak és a meridiánok, illetve a fogak és a szervek kapcsolatára, valamint segít tudatosítani a fog betegségeinek konkrét lelki hátterét. Szelíd és biztonságos módszerekkel segíti a nehézfémektől való megszabadulást.

A konzultáció során a gyakoribb szájüregi elváltozások (szuvasodások, gyulladások, nyálkahártya-elváltozások) és kialakulásuk lelki hátterének megismerésére lesz lehetősége a kedves Érdeklődőnek.

A konzultáción a vendég személyre szabott javaslatokat kap olyan kérdésekre és problémákra mint például az amalgámtömés eltávolítása, a nehézfémterheltség, a galvanizmus, a fluor használata, a fogpótlás vagy a szájhigiénia. A holisztikus szemléletű fogász tanácsot nyújt fogszuvasodás megelőzésére, valamint  ínygyulladás és ínyvérzés megelőzésére, kezelésének lehetőségeire otthon és a rendelőben. Segíti a vendéget abban, hogy fogainak, szájának egészségéért a mindennapok során ő maga is eredményesen tenni tudjon.

Várjuk szeretettel:
Dr. Budai-Bartók Rita és Horváthné Dr. Budai Éva fogorvosok

 


Fontos! A személyes konzultációkra a helyszínen előzetes bejelentkezés szükséges az emeleten vagy a szabadtéri teraszon található jelentkezési pultok valamelyikénél. Az egyes időpontokra a bejelentkezés fokozatosan válik elérhetővé, mindig a jelen pillanattól számított 3 órán belül kezdődő időpontokat lehet lefoglalni. Tehát például reggel 9-kor a 9:00 és 12:00 között kezdődő időpontokat, 11:30-kor a 11:30 és 14:30 között kezdődő időpontokat.
Minden látogató egy konzultáción vehet részt, hogy a lehető legtöbb látogató tudjon élni a lehetőséggel.
A konzultáción való részvétel a Fesztivál egyszeri belépődíján felül nem jár többletköltséggel.